top of page

Wij zijn Fred Kemp en Inge McCulloch en wonen met onze dieren in het landelijke Eerbeek aan de Veluwezoom. Onze interesse voor de Akita stamt uit begin 1990. We hebben een paar keer een clubmatch bezocht en toen we er helemaal zeker van waren, hebben we via de NVAI (toen nog de enige rasvereniging van de Akita Inu) aangegeven dat we graag een pupje wilden!

 

Het gevolg was dat eind 1999 ons gezin werd uitgebreid met Aikan Daichi Watakushi Yumé, een teefje van de kennel van Astrid en Joop Ouwerkerk! Eind 2002 hebben wij met Aikan een nestje gefokt nadat zij het HD-, PL- en oogonderzoek met goed gevolg had afgesloten. Daarvan hebben we één reu (Miutu) gehouden. 

 

Nadat Miutu in juni 2012 was overleden gingen we op zoek naar een waardige vervanger. In Nederland waren op dat moment helaas geen Akita pups beschikbaar noch gepland. Echter via de Duitse Akitaclub hebben wij gezocht en gevonden! Dit was Mizo-gawa go Ayoshi en hij bleek een schot in de roos! Het is een schat van een reu met een zeer voorspelbaar karakter. Na de eerste VB op de Kampioensclubmatch in de babyklasse in november 2012 heeft hij de titels NJK, Duits Jeugdkampioen VDH, Europa Jugendsieger 2012, Rheindlandsieger 2012 gehaald in de tijd dat hij in de jeugdklasse uitkwam! 

 

Ons idee was na overlijden van Aikan, een teefje voor Ayoshi te zoeken en wat serieuzer werk te gaan maken van ons plan een kennel te starten. Echter werd zijn nogal ruige speelstijl niet erg op prijs gesteld door onze dertien jaar oude Aikan. We besloten er vervroegd een teefje bij te zoeken. Dus maar weer naar de NVAI-site en de Duitse akitavereniging en er bleek een mooie brindledame van zeven maanden uit Duitsland een tehuis te zoeken! De kennel gebeld en we mochten met Ayoshi op bezoek komen! Het klikte echter niet tussen die twee, maar er was net een nestje van vier weken oud met nog één teefje vrij, ja, en dan ben je verkocht! vijf weken later hebben we Hoshi of Independent Inu's opgehaald en haar noemen we Zumi. Wat een kanjertje! Vanaf dag één zijn Zumi en Ayoshi echt onafscheidelijk. Het eerste wat Yoshi deed toen we thuis kwamen met Zumi, was zijn lievelingsspeeltje voor haar voeten neerleggen. Een bijna menselijk gebaar van welkom. Ook haar introductie met de oude dame Aikan ging boven verwachting goed. Met Zumi hebben wij ook al verschillende U-tjes gehaald!

 

Helaas hebben wij in augustus 2013 afscheid moeten nemen van onze oude Aikan, zij is bijna 14 geworden!

OVER ONS

bottom of page